Een herademende agro-ecologische aanpak

Herstellende landbouw

Mark Shepard Vertaling Maranke Spoor en Lucas Brouns

2e herziene druk 2019
320 p.,  € 26,00
met zw-foto’s en kleurenkaternen
ISBN    978-90-6224-042-5
(1e druk 2014, ISBN -533-8)

Herstellende landbouw is vlot geschreven, met humor en doet je groene vingers jeuken. Het gaat over het verbouwen van voedsel op een manier die veerkrachtig en duurzaam is, ook als hulpbronnen minder beschikbaar worden, ook als er vele extra monden gevoed moeten worden. Het gaat over agrarische ecosystemen die in staat zijn om ons basisvoedsel aan koolhydraten, eiwitten en vetten te leveren, en tegelijkertijd de natuurlijke balans van de grond en omgeving herstellen.
Dat impliceert een nadruk op meerjarige gewassen en een bloeiende polycultuur én resulteert in een gezonde bedrijfsstructuur met perspectief voor de lange termijn.

De tweede druk heeft verbeterde tabellen op pagina 187 en 193. Verder is de tweede druk gelijk aan de eerste druk.
Errata van pagina 187 en 193 tevens hier te downloaden.

herstellende landbouw mark shepard

Trefwoorden: agro-ecologie, permacultuur, boerenbedrijf, gemengd bedrijf, veehouderij, transitie, polycultuur, voeding, economie.

Lezersreacties bij de eerste druk

een eye-opener - ik ga het verslinden - het lijkt wel woordkunst - aanbevolen kost - een geweldig boek - inspirerend

Prettig leesbaar
Prettig leesbaar boek voor de geïnteresseerde boer, hobbyboer of tuinier. Na lezen van dit boek wil ik graag meer grond om alle ideeën uit te voeren!

Prachtig boek
Dit boek is overzichtelijk, schept een duidelijke, onderbouwde context van wat verbeterd kan worden aan gangbare land- en tuinbouw methodes en Mark Shepard biedt oplossingen aan voor een natuurlijke, herstellende landbouw.
Dit boek is zowel voor landbouwers, tuinierders en zelf voor filosofen een aanrader.
Niet twijfelen, kopen!

Nieuwe kijk op landbouw
door dit boek te lezen ga je anders naar de landbouw kijken, en zie je wat voor geweldige mogelijkheden er zijn als dit via permacultuur gaat. zeer inspirerend. er is een nieuwe wereld te winnen.

Fantastische ommezwaai voor onze landbouw!
Het is een zeer positieve kijk op de toekomst van onze planeet aarde. Het is zeer makkelijk te lezen en te begrijpen.

Zeer aanprijzenwaardig
Nu al voor de tweede keer het boek ‘Herstellende landbouw’ van Mark Shepard gelezen. Nog nooit zinniger dingen over voedsel kweken en landbouw bedrijven gelezen.

Veel nieuwe inzichten
Wat de inhoud betreft: het onderwerp interesseert me al langer en ik weet er al wel het e.e.a. vanaf.
Niettemin ben ik aangenaam verrast door vele nieuwe inzichten die Mark Shepard mij heeft aangereikt.
Bovendien is het prettig dat de schrijver een zeer toegankelijke stijl heeft en de concepten helder en vooral praktijkgericht weet neer te zetten.
De theoretische achtergrond is daarbij een mooie ondersteuning; gelukkig staat toepasbaarheid op 1 en theorie op 2; ik bezit nl ook boeken met veel theorie en (te) weinig casuïstiek.

Spontaan kriebelende groene vingers
Bedankt voor de geweldige vertaling van ‘Herstellende Landbouw’ door Mark Shepard!! Heerlijk in het zonnetje aan het lezen in dat geweldige boek vol info, en ja, humor, terwijl mijn oudste dochter af en toe plaatjes komt kijken als ik weer hardop moet lachen. Ik krijg er spontaan kriebelende groene vingers van!”

Alle lof voor de kwaliteit van de vertaling
Jullie verdienen alle lof. Meestal als ik een boek lees dat vertaald is uit het Engels, is het met kromme teentjes omdat ik zelf ook vertaler ben en de snelheid vaak belangrijker lijkt dan de kwaliteit van de vertaling. Helemaal super gedaan dit!”

Must-have voor elke agro-foodie
Zeer nuttige informatie over het verbeteren van landbouw systemen. Innovatieve concepten.

Mark Shepard

Mark Shepard heeft vele jaren ervaring met deze wijze van boeren en er een bloeiend agrarisch bedrijf mee opgebouwd. Dit boek biedt een handleiding om in verschillende situaties productief te kunnen zijn en laat zien hoe zowel de gewasopbrengst, de inkomsten als ook de biodiversiteit profiteren van deze agro-ecologische insteek.

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is de webshop van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

Volg ons op