Het transitie handboek

Rob Hopkins vertaling transitie beweging

2009, 264 p., € 20,00
ISBN 9789062244850

Het Transitie handboek laat zien dat de onvermijdelijke en ingrijpende veranderingen ten gevolge van piekolie ook positief kunnen uitwerken. Ze kunnen de wedergeboorte van de lokale gemeenschap inluiden, waarbij we weer ons eigen voedsel gaan verbouwen, onze eigen energie winnen, onze eigen huizen bouwen met lokale bouwmaterialen. We voeren misschien eigen munteenheden in om het geld binnen de lokale gemeenschap te houden. De Transitie-beweging begon in 2004 in Groot-Brittanië en sloeg een paar jaar later over naar Vlaanderen en Nederland, waar die een snelle groei doormaakte. Lokale gemeenschappen trekken het initiatief naar zich toe.
In de dubbele uitdaging van piekolie en klimaatverandering ligt het potentieel voor de grootste economische, sociale en culturele renaissance ooit. En het is een aanstekelijke beweging; meer een feestje dan een betoging, zoals Richard Heinberg in het voorwoord schrijft.

Is er bij jou nog geen Transitie-initiatief? Dan vind je in deze aantrekkelijke gids de gereedschappen om te beginnen.

Rob Hopkins

Rob Hopkins was jarenlang leraar permacultuur en natuurlijk bouwen. In 2004 realiseerde hij zich het probleem van piekolie en zijn leven veranderde op slag. Met zijn kenmerkende positieve, praktische aanpak van milieuproblemen, benaderde hij ook de piekolie-uitdaging. Hij zag dat in het probleem een enorme potentie schuilt en richtte het Transitie-netwerk op.

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is de webshop van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

Volg ons op