Holzer’s permacultuur

Sepp Holzer vertaald door Marion de Kort

2012, 320 p., € 21,00
kleurenfoto’s
ISBN 9789062245178

Sepp Holzer beheert zijn boerenbedrijf in harmonie met de natuur. Alleen die benadering leidt tot een gezonde planten- en dierenwereld, aldus Holzer. Waar zijn buren het hoofd niet boven water hielden, creëerde Holzer een waar paradijs. Nu wil iedereen weten ‘hoe hij het doet’. De meest voorkomende vragen beantwoordt hij in dit boek.

Veel van zijn tips zijn direct toepasbaar, ook in ons vlakke land, ook in een kleine tuin. Hij behandelt ondermeer:

  1. Landschapsarchitectuur (ecologisch evenwicht, ontwerpideeën, verhoogde bedden, watertuinen).
  2. Landbouwmethoden (principes, bodemvruchtbaarheid, probleemplanten, oude plantenrassen, polyculturen, varkens als medewerkers).
  3. Fruitlandschappen (aanleg en onderhoud, vraat, (oude) fruitsoorten, enten).
  4. Paddestoelen kweken op hout en stro in de tuin of op het balkon.
  5. Tuinen (moestuinen, apotheek, bemesting, slakken, wormen, stadstuinen, plantenlijst).

 

Holzer's permacultuur

In Holzer’s permacultuur brengt hij zijn waardevolle kennis samen van een leven lang observeren en experimenteren. Wie het leest zal popelen om zelf aan de slag te gaan.

Een bloeiend bedrijf, in volledige harmonie met de natuur. Dit boek staat bol van praktische informatie. Tegerlijkertijd verhaalt Sepp Holzer uiterst aanstekelijk en inspireert om ook zelf de handen uit de mouwen te steken.

Eigenzinnig en met visie

Sepp Holzer nam de Krameterhof van zijn ouders over in 1962, zelf 19 en net van de landbouwschool. Al gauw moest hij concluderen dat hij alles wat hij had geleerd, weer moest vergeten. Hij begon zijn landbouwbedrijf in harmonie met de natuur te beheren.
45 jaar schreef hij zijn opgedane kennis neer in dit boek. De Krameterhof is een boerderij in Oostenrijk. Hoewel zijn manier van werken is afgestemd op die omgeving, zijn zijn inzichten rijk en voor een ieder een inspiratie en eye-opener.
Inmiddels is zijn boek veelvuldig vertaald en zijn er verschillende documentaires over Sepp Holzer en zijn werk gemaakt.

Bestel Holzer's permacultuur

en laat je inspireren door zijn inzichten

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
ClubGroen
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is opgezet en een zustersite van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

www.i-books.nl

Volg ons op