De onmisbare samenwerking tussen schimmels en planten

Mycorrhizae

Jeff Lowenfels vertaling Marc Siepman

Ca 200 p.,  € 24,95
verschijnt 20 november 2020

Je kunt nú voorintekenen met reductie:
€ 22,50 i.p.v. 24,95. Klik op bestellen.

Schimmels hebben in het verleden misschien wel een ondergewaardeerde, onbegrepen positie gehad.  Inmiddels weten we dat mycorrhizale schimmels cruciaal zijn om gezonde planten te krijgen. Een mycorrhiza is een samenwerking tussen planten waar beide partners voordeel uit halen: de gastplanten sturen de benodigde koolstof naar schimmels en in ruil daarvoor helpen de schimmels levensnoodzakelijk water en voedingsstoffen naar de wortels te brengen. Wetenschappers beginnen nu pas de ingewikkelde processen te begrijpen die met deze symbiose gepaard gaan. In de praktijk bewijzen deze waardevolle samenwerkingsverbanden zich keer op keer en leveren succesvolle en rijke teelten op.

Verbeterde droogtetolerantie, weerstand tegen ziekten en betere fruitzetting zijn slechts een paar manieren waarop mycorrhizale schimmels de prestaties van planten kunnen verbeteren. Jeff Lowenfels legt duidelijk uit hoe nuttige schimmels het succes van een plant bepalen en hoe jij ze het beste kunt inzetten. Ze zijn inzetbaar in allerlei werkvelden – van land- en tuinbouw, bloementeelt en siertuinen tot industriële hennepteelt aan toe – .

Dit boek toont de sleutelrol die mycorrhizale schimmels spelen in het telen van gezonde planten.

mycorr.omslagvoorlopig

Na zijn succesvolle boek Het bodemvoedselweb, is Jeff Lowenfels opnieuw in staat de detailrijke concepten duidelijk en boeiend uit leggen. Evenals het Bodemvoedselweb is ook dit boek vertaald door Marc Siepman, wat een garantie is voor een vlotte en kundige vertaling.

 

(Voorlopige) Inhoudsopgave:
Inleiding
Fascinerende schimmels
Mycorrhizale schimmels
Mycorrhizae in de landbouw
Mycorrhizae in de bloementeelt
Mycorrhizae in de bomenteelt
Mycorrhizae in de hydrocultuur
Mycorrhizae voor grasmatten
Kweek je eigen mycorrhizae schimmels
Mycorrhizae hebben de toekomst

 

Duidelijk & praktisch

"Dit boek doet wat weinig andere boeken doen - telers bijstaan in hun gebruik van mycorrhizae ter verbetering van het immuun systeem van hun planten. Deze organische eenheid tussen planten en schimmels is het fundament van ons voedselweb."
Paul Stamets, auteur van Mycelium Running

Jeff Lowenfels

De auteur Jeff Lowenfels

Jeff Lowenfels is een zeer gerespecteerde en bekroonde tuin-auteur, geeft lezingen en schrijft blogs.

Mede dankzij zijn boeken is Jeff in de VS leidend in de duurzame tuin- en landbouwwereld geworden. Het populaire bodemvoedselweb, welke hij schreef met co-auteur Wayne Lewis, werd in 2014 in het Nederlands gepubliceerd, met een herdruk in 2018. Met het boek Mycorrhizae komt er nu ook in het Nederlands een vervolg aan de rijke bodemkennis waarover Lowenfels beschikt.

Marc Siepman

De vertaler Marc Siepman

Marc Siepman zet zich breed in als ambassadeur van het bodemleven. Hij geeft veel bezochte lezingen en cursussen over natuurlijke bodemvruchtbaarheid en schrijft en vertaalt artikelen. Na Het bodemvoedselweb en Bodem in balans, is dit het derde bodemboek dat Marc heeft vertaald.

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
ClubGroen
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is opgezet en een zustersite van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

www.i-books.nl

Volg ons op