Permacultuur in je moestuin

Christopher Shein Vertaling Lucas Brouns en Maranke Spoor

2014, 264 p. € 29,95
2e druk
kleurenfoto’s
ISBN 9789062245352

Permacultuur is leren van de natuur. Met als doel de zorg voor de aarde te laten samengaan met zorgen voor jezelf en voor elkaar. Permacultuur in je moestuin leert je een ontwerp maken waarin de verschillende spelers en onderdelen van je tuin elkaar versterken. Zoals het karakter van de grond, de inval van de zon, de wind, het water en de dieren die er zijn. Als je dat eerst stapsgewijs in kaart brengt kun je de moestuin van je dromen maken. Of je nu een ervaren tuinierder bent of net je eerste groene vingers test: dit boek legt je uit hoe je te werk gaat bij het inrichten en onderhouden van je eetbare siertuin, balkon, buurtmoestuin of boomgaard.

Het boek reikt vele suggesties en voorbeelden aan van eetbare planten. Planten die vaak ook nog eens mooi staan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een eetbare siertuin maken. De sociale gemeenschap hoort helemaal bij permacultuur. In dit boek vind je dan ook inspirerende voorbeelden van samenwerking, zoals markten om zaden te ruilen en buurtmoestuinen.

Permacultuur in je moestuin is geschikt voor het Nederlandse/Vlaamse klimaat. Het is een stapsgewijze gids waarmee tuinieren levendiger wordt dan ooit.

MOESTUINomslaggroot

Lucas Brouns en Maranke Spoor van Stichting Permacultuur Onderwijs hebben Permacultuur in je moestuin vertaald. Ook hebben ze dit boek op veel punten sterk bewerkt, waarbij ze hebben geput uit hun eigen kennis over permacultuur. Zo is dit boek beter aangesloten op de Belgische en Nederlandse moestuinier, de situatie in onze achtertuinen, balkons en dakterrassen, volkstuinen en buurtmoestuinen.

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
ClubGroen
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is opgezet en een zustersite van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

www.i-books.nl

Volg ons op