Hoe maken we onze keuzes, in harmonie met onszelf, de ander en de Aarde?

Permacultuur in je persoonlijke en sociale leven

Looby Macnamara Vertaling Lien De Coster

2017, 336 p. € 24,95
incl. 42 oefeningen
ISBN 9789062240289

We worden allemaal met onze eigen uitdagingen geconfronteerd en hebben onze eigen beslissingen te nemen. Hoe nemen we die, in harmonie met onszelf, de ander en de Aarde? Looby Macnamara baseert zich op permacultuur. Ingegeven door de natuur en het ritme van de Aarde, baseert permacultuur zich op de zienswijze dat alles met elkaar samenhangt en schept het een denkkader waarmee we dergelijke holistische systemen kunnen weven. Deze permacultuurblik vult zij aan met kennis uit verschillende sociale disciplines als psychologie, communicatie en organisatiekunde, bekijkt de auteur de huidige sociale systemen en neemt ze ons mee op exploratie op zoek naar welbevinden op persoonlijke, sociale en mondiale schaal.

Macnamara levert met deze transdisciplinaire aanpak een origineel geluid om tot een wereld vol overvloed te komen. Het is een inspirerend betoog en tegelijkertijd, met de vele oefeningen, biedt dit boek een spiegel om te reflecteren op je eigen proces in het avontuur op zoek naar een leven in overvloed.

“Alles wat we doen heeft een rimpeleffect, zoals een druppel water in een plas of een steen in een meer. Als we reageren met een notie van hoop en verantwoordelijkheidsgevoel kunnen zulke rimpels enorm en positief zijn.” – Looby Macnamara

Docent en pionier van sociale permacultuur systemen

LoobyDesignWebsm

Looby Macnamara

Looby Macnamara is docent permacultuur. Ze geeft ontwerp cursussen, cursussen rond zorg voor de mens en is actief bij leraaropleidingen. Sinds 2002 en maakt deel uit van het samenwerkingsverband Designed Visions. Van 2001 – 2006 was zij als bestuurslid verbonden aan de Engelse Permaculture Association, waarvan twee jaar als voorzitter. Nu steunt zij de vereniging als lid van de werkgroep onderwijs en is zij diploma-mentor.
Afgestudeerd als antropoloog, bezit Looby een rijkdom aan perspectieven die zij in haar theorievorming heeft verwerkt.

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is de webshop van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

Volg ons op