Ware winst

Christian Felber Vertaling Martine Couvreur

2017, 256 p., € 21,00
ISBN 9789062240296

Christian Felber wil onze economisch systeem radicaal veranderen. In zijn opinie, dient de vrije markt in ons neoliberale systeem alles behalve een maatschappelijk belang. Het negeert de ecologische grenzen van onze planeet, creëert een steeds groter wordende kloof tussen rijk en arm en ziet kapitaalvergaring als het ultime doel. Met zijn Economie van het Gemene Goed draait Felber de economische wegwijzers 180 graden en toont ons een economisch systeem dat ons Ware winst levert, namelijk dat wat écht telt: het welzijn én welbevinden van alle mensen inclusief hun leefomgeving.

Felber toont hij ons concreet de stappen die hiertoe noodzakelijk zijn – op wettelijk vlak, in het financiële landschap en op ondernemingsniveau, maar ook in onze manier van denken, leven, samenwerken en politiek participeren.

Met de Gemene-Goed-Balans als centraal werkinstrument laat hij ondernemingen nu al toe hun ethische realisaties om te zetten in een meetbaar balansresultaat, dat ook juridische voordelen moet opleveren.

Een uiterst actueel boek dat perspectief geeft op een economie die levert wat echt telt:  sociale en ecologische meerwaarde in de vorm van duurzame welvaart, vertrouwen, inspraak, vrijheid en zelfbeschikking.

Denkbeelden helder verwoorden

Christian Felber (1972) is politiek wetenschapper en doceert aan de Universiteit voor Economie in Wenen. Als gerenommeerd, internationaal spreker en commentator op het gebied van ethiek en economie weet hij zijn boodschap over te brengen.
Na vier eerdere bestsellers schreef hij Ware winst, zijn eerste boek dat in het Nederlands vertaald is.

Meer dan 400 organisaties, verspreid over 35 landen, zijn actief bezig implementatie van Felber’s gedachtengoed. De beweging Economy for the common good heeft een Nederlandse afdeling.
In september 2017 was Felber in Nederland en spreker bij o.a. Pakhuis De Zwijger. In het najaar 2018 komt Christian Felber weer naar Nederland.

Bestel het nieuwste boek van Christian Felber

en lees hoe we winst kunnen oogsten die er werkelijk toe doet

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is de webshop van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

Volg ons op