Het bodemvoedselweb

Jeff Lowenfels Vertaling Marc Siepman

2018, 2e verbeterde druk,
240 p., € 25,65
met kleurenfoto’s
ISBN 9789062245345

De ondertitel van dit boek zegt het al: “alle kleine beestjes helpen.”
Een gezonde bodem barst van het leven – niet alleen regenwormen en insecten, maar ook een verbijsterende hoeveelheid bacteriën, schimmels en andere micro-organismen. Als we kunstmest gebruiken, dan beschadigen we het microbiële bodemleven dat zorg draagt voor gezonde planten en worden we steeds afhankelijker van een arsenaal aan kunstmatige substanties, waarvan er veel giftig zijn voor mensen en andere levensvormen.
Maar er is een alternatief voor deze vicieuze cirkel: de bodem zo behandelen dat het het bodemvoedselweb versterkt in plaats van verzwakt. Immers het bodemvoedselweb is een complexe wereld vol met organismen die door hun interacties een voedende omgeving creëren voor planten.

Deze tweede druk uit 2018 is een verbeterde versie van de eerste druk uit 2014.

Het Bodemvoedselweb

Bestel Het Bodemvoedselweb hier

en leer hoe alle kleine beestjes helpen.

De auteurs hebben de bodem een geweldige verdienste geleverd door de samenhang en werking van deze organismes leesbaar en zonder jargon uit te leggen. Het bodemvoedselweb is de Nederlandse vertaling van Teaming with Microbes, een standaardwerk dat al veel lof heeft mogen oogsten. De zorgvuldige en vakkundige vertaling van ‘bodem-ambassadeur’ Marc Siepman heeft dit geweldige boek voor de Nederlandse lezer makkelijk toegankelijk gemaakt en daarmee een geweldige bijdrage aan onze kennis over de bodem geleverd.

bloemetje-oranje

Uitgeverij Jan van Arkel
ClubGroen
Hooghiemstraplein 32
3514 AX Utrecht

info@janvanarkel.nl

De groeneboekenshop.nl is opgezet en een zustersite van Uitgeverij Jan van Arkel.

www.groeneboekenshop.nl

www.i-books.nl

Volg ons op